Контактні телефони:
(067) 470-42-17
(098) 899-88-90
(068) 277-99-77
ГО Екологічна безпека регіонів України » Блоги » Руслан Стрілець » Продуктивна зустріч на #СОР15 зі стратегічним партнером України

Продуктивна зустріч на #СОР15 зі стратегічним партнером України

20 грудень 2022, Вівторок
52
0
Продуктивна зустріч на #СОР15 зі стратегічним партнером України 
Дуже продуктивна зустріч на #СОР15 зі стратегічним партнером України.
Домовились з помічником держсекретаря в Бюро океанів і міжнародних екологічних і наукових питань США та Спеціальним представником з питань біорізноманіття та водних ресурсів США Монікою Медіною про координацію Міндовкілля в імплементації законодавства про екосистемні послуги.
Після 24 лютого США не лише демонструє послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, а є локомотивом антипутінської коаліції демократичних країн, лідером у наданні військової, політичної, фінансово-економічної допомоги Україні.
Моніка Медіна з перших вуст хотіла почути про наслідки російського терору на території України та шкоду довкіллю від війни. На жаль, у 21 сторіччі у центрі Європи Україна має протистояти ворогу, фіксувати та обраховувати збитки довкіллю від військової агресії росії. Для цього Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Державна екологічна інспекція України розробило спеціальні методики. Це стало для нас своєрідним випробуванням, адже до цього ніхто ніколи не робив такого. Дякую США, що підтримували нас у цьому процесі!
З пані Монікою обговорили імплементацію законодавства про екосистемні послуги. Розуміємо, що це складний процес. Але попри все ми готові до нього. Ми бачимо як це працює у США та інших європейських країнах.
Подякував пані Моніці за підтримку США у розвитку цифровізації довкіллєвих послуг України. Розповів про роботу Єдиної екологічної платформи Міндовкілля «ЕкоСистема», де вже зараз за декілька кліків можна отримати послуги у режимі «paperless» або «peopleless». Наша мета 100% цифровізація усіх довкіллєвих послуг та реєстрів.
Розраховуємо на подальшу підтримку США цього важливого напрямку у сфері захисту довкілля.
Наш колектив
Партнери